Opskrifter med hårvildt

Til 6 personer. 300 gr. hakket vildt kød (alt vildt kød kan bruges til denne ret) Ca. 50 gr. champignon eller andre svampe, i små tern. Et løg i små tern. Ca. 50 gr. bacon i tern. En spiseske tyttebærsyltetøj. Hakket persille efter smag. 1 tsk. Paprika Et kniv spids oregano Salt og peber Smør, mel, fløde/mælk, vildtfond og kulør til sovsen. 2 store ruller butterdej. Hver rulle deles i 6 lige store dele. Bagepapir.
Til 6 personer. Ca. 400 gr. vildt kød i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter (bov, hals og kølle) fri for sener og ben. 150 gr. bacon i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter. Ca. 150 gr. svampe skåret midt over. 1 løg i tern 2 æbler i både uden kærnehus og stilk. 2 gulerødder i skiver. Ca. 1 kg kartofler til mos. 1/2 potte persille groft hakket. 100 gr. grønkålsblade groft plukket med hånden. 2 1/2 dl. Madlavningsfløde eller alm. fløde Jævning evt. mel eller maizenamel. Salt, peber efter behov og smag.
En rigtig god måde at få brugt de ukurante kødstykker til en spændene ret.
Ingredienser 4-8 personer: Som forret bruges opskriften efter 8 pers. Kødfyld: 300 gram dyrekød i meget små tern el. hakket. 1-2 pk. Bacon i skiver el. i tern. 2-3 Løg alt efter størelse 1-2 fed Hvidløg. 1/2 tsk. Timian, tørret 1/2 tsk. Basilikum, tørret 1/2 tsk. Oregano, tørret 2 spsk. Olie
Til 2 personer 1 mellemstort løg, hakket smør til stegning 1 stk. enebær, knuste 1⁄2 tsk. sorte peberkorn, knuste lidt salt 100 g svampe, skåret i mindre stykker 200 g kogt rådyrkød, eller andet vildtkød 3-4 dl mørk øl – gerne porter eller stout 1 spsk. hvedemel 1 rulle butterdej 1 æg pisket til at pensle butterdejen med 1⁄4 spidskål 2-4 kogte kartofler (kolde) 2 Spsk. tyttebær

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/