Til 4-6 personer
Ingredienser:
1 kg. Hakket dyrekød
1 æg
200 gr. bær (tranebær, skovbær el. brombær) frosne el. tørrede bær kan også bruges.
2 knuste enebær
1⁄2 tsk. Salt
1 knivspids stødt peber
1 dl. Vand el. mælk / fløde eller vildtfond.
1-2 pk. Bacon i skiver
1⁄2 pose valnødder i grove stykker
Fremgangsmåde:
Bland kødet med æg, vand el. mælk / fløde og krydderier
Kom bær og nødder i til sidst og bland forsigtigt det hele sammen
Kom farsen i et ildfast fad el. form. Læg bacon over som låg.
Bages i oven v. 180 grader i ca. 1 time
Serveres med kogte kartofler, ovnbagte rodfrugter el. kogte bønner, gulerødder, rosenkål og sovs.
Ekstra tilbehør:
1⁄2 æbler bagt uden kernehus i ca. 15 min. Serveres med æble- el. ribsgele.
Rød Waldorf:
Bland fint snittet hvidkål, spiseæbler i små tern, syltede rødbeder i små tern og rosiner i creme fraiche rørt op med friske tranebær.
Sovs:
Brug lidt af skyen fra den forlorne kølle samt kartoffelvand og lidt fløde. Jævn med mel el. maizena.
Smages til med salt og peber samt til æble- el. ribsgele.
Opbagt sovs:
Brug stegeskyen og tilsæt mel.
Kom vand el. fløde i lidt efter lidt og smag til med salt og peber samt æble el. ribsgele.