Til 6 personer.
Ca. 400 gr. vildt kød i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter (bov, hals og kølle) fri for sener og ben.
150 gr. bacon i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter.
Ca. 150 gr. svampe skåret midt over.
1 løg i tern
2 æbler i både uden kærnehus og stilk.
2 gulerødder i skiver.
Ca. 1 kg kartofler til mos.
1/2 potte persille groft hakket.
100 gr. grønkålsblade groft plukket med hånden.
2 1/2 dl. Madlavningsfløde eller alm. fløde
Jævning evt. mel eller maizenamel.
Salt, peber efter behov og smag.
Fremgangsmåde:
Svits kødet og champignon i smør til kødet er brunet, tilsæt vildtafkog, vand, salt og peber. Lad retten små koge i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Tilsæt nu fløde og gulerødder og lad retten koge videre i ca. 1⁄2 time.
Jævn sovsen til en passende konsistens, smag til med salt og peber. Husk kulør.
Bacon svitses for sig og tilsættes retten til sidst sammen med grønkålsbladene og æblebådene, som vendes i retten.
Kartoffelmos af de kogte kartofler tilsat smør, mælk, salt og hakket persille og lidt grønkål. Persillen og grønkålen vendes i mosen inden serveringen.