Indbagt vildt (vildt i sarkofag)

8. jul. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

Til 6 personer.

300 gr. hakket vildt kød (alt vildt kød kan bruges til denne ret)
Ca. 50 gr. champignon eller andre svampe, i små tern.
Et løg i små tern.
Ca. 50 gr. bacon i tern.
En spiseske tyttebærsyltetøj.
Hakket persille efter smag.
1 tsk. Paprika
Et kniv spids oregano
Salt og peber
Smør, mel, fløde/mælk, vildtfond og kulør til sovsen.
2 store ruller butterdej. Hver rulle deles i 6 lige store dele.
Bagepapir.

Fremgangsmåde:
Afpil kødet fra bryst, hals, bov fra alle ben, fjern evt. store sener og andre urenheder. Hak kødet og brun derefter kødet i en gryde i lidt smør, sammen med krydderierne.

Steg bacon på en pande til de næsten er færdig stegte, tilsæt så løg og champignon, steg videre til baconen er færdigstegte.

Efter bruningen af kødet blandes kødet sammen med baconblandingen. Tilsæt tyttebærsyltetøj, persille, salt og peber efter smag. Tag gryden uden låg af kogepladen til afkøling/afdampning.

Lav nu en meget tyk sovs. Brug evt. afkog fra dyre knoglerne som smagsforstærker, samt fløde/mælk.

Smag sovsen til med salt og peber evt. lidt tyttebærsyltetøj.

Butterdejsrullerne udrulles og deles i 6 lige store dele. (skal ikke udrulles med en kagerulle)

Kom nu en spiseskefuld kød fyld på midten af butterdejspladen, derefter en skefuld sovs.

Fold nu butterdejspladen fra hjørne til hjørne skråtover, pensel med lidt vand og drys lidt oregano på toppen.

læg nu de fyldte butterdejsplader på en bageplade med bagepapir.

Sæt dem i en for varmet oven ved 150 grader varmluft i ca. 15-20 min. eller til butterdejen er gyldenbrun.

Serveres med resten af sovsen dog let for tyndet.

Kan også serveres med kogte kartofler og grønsager (bønner, rosenkål og gulerødder) som et hovedmåltid.

Her er retten brugt som en for eller frokost ret. Kan serveres med en grov salat til.

Der beregnes 2 pr. person.

© 2020 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/