Peters vildtgryde med rødbedesalat

7. jul. 2020 -- Tilføjet af : webmaster

Til 4-5 personer 

400-500 g rødbeder 

2-3 stk. æbler 

1 knivspids. stødt timian 

8-10 kartofler uden skræl

3-4 spsk olie

Dressing.

1 bøtte peberrod (revet) 

8-10 spsk. fromage frais

salt /peber

125 g svampe (el. champignoner) 

100 gr perleløg (små, frosne) 

2. spsk. olie 

400-500 g skært dyrekød rådyr, dåvildt, kronvildt (tyndt strimlet) 

200-250 gr bacon (små stykker) 

1/2 tsk. senneps mel 

2 spsk. paprika

1 spsk. ribsgele 

2-4 dl oksebouillon 

Salt og peber til at smage til 

 

Fremgangsmåde:

Peters vildtgryde

1. Start med at tænde ovnen på 220 grader.

2. Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel i 6- 8 stykker, bland kartoflerne i olie iblandet timian og læg stykkerne på en bradepande med bagepapir og sæt dem i ovnen. 

3. Vend kartoffelstykkerne efter 15 min. og lad dem være yderligere 15 min. i ovnen.

4. Kød og bacon blandes med paprika og brunes i en gryde, i olien. 

5. Når kød og bacon er brunet på alle sider, tilsættes champignoner og perleløg, og det hele simrer under omrøring ca. 5 min. 

6. Derefter tilsættes bouillon og efter et kort opkog, simrer retten ca. 25 min.

7. Jævnes med maizena/meljævner og evt. kulør tilsættes.

8. Smages til med salt og peber.

9. Mens retten simrer laves rødbedesalaten.

10. Rødbederne skrælles og rives groft. Æblet skæres i små tern. Det hele blandes med peberrod.

11. Ved serveringen pyntes med 1 spsk. fromage frais på hver portion.

Serveres med ovnkartofler og rødbedesalat.

 

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/