Til 4-5 personer
400-500 g rødbeder
2-3 stk. æbler
1 knivspids. stødt timian
8-10 kartofler uden skræl
3-4 spsk olie
Dressing.
1 bøtte peberrod (revet)
8-10 spsk. fromage frais
salt /peber
125 g svampe (el. champignoner)
100 gr perleløg (små, frosne)
2. spsk. olie
400-500 g skært dyrekød rådyr, dåvildt, kronvildt (tyndt strimlet)
200-250 gr bacon (små stykker)
1/2 tsk. senneps mel
2 spsk. paprika
1 spsk. ribsgele
2-4 dl oksebouillon
Salt og peber til at smage til
Fremgangsmåde:
Peters vildtgryde
1. Start med at tænde ovnen på 220 grader.
2. Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel i 6- 8 stykker, bland kartoflerne i olie iblandet timian og læg stykkerne på en bradepande med bagepapir og sæt dem i ovnen.
3. Vend kartoffelstykkerne efter 15 min. og lad dem være yderligere 15 min. i ovnen.
4. Kød og bacon blandes med paprika og brunes i en gryde, i olien.
5. Når kød og bacon er brunet på alle sider, tilsættes champignoner og perleløg, og det hele simrer under omrøring ca. 5 min.
6. Derefter tilsættes bouillon og efter et kort opkog, simrer retten ca. 25 min.
7. Jævnes med maizena/meljævner og evt. kulør tilsættes.
8. Smages til med salt og peber.
9. Mens retten simrer laves rødbedesalaten.
10. Rødbederne skrælles og rives groft. Æblet skæres i små tern. Det hele blandes med peberrod.
11. Ved serveringen pyntes med 1 spsk. fromage frais på hver portion.
Serveres med ovnkartofler og rødbedesalat.