Til denne ret kan der anvendes alle former for lever, ryg i skiver eller kølle i skiver.
Her anvendes kalvelever i tynde skiver.
Til 4 jægere 8-12 tynde skiver lever.
Lever i tynde skiver, skåret på skrå
Løg, 2-3 løg i skiver
Æbler, 1-2 æbler i både eller små stykker
Mel, ca. 1 dl
Salt og hvid stødt peber
Smør og rugbrød
Fremgangsmåde
Leveren renses for blodårer og skæres i tynde skiver på skrå og duppes let Mel, salt og hvid peber blandes sammen og leveren vendes heri.
Løg pilles og skæres i tynde skiver
Æbler skylles, skæres i ca. 8 både. Stilk, blomst og kærnehus skæres fra.
Løgene steges i smør til en gylden farve, æblerne steges let bagefter. Det hele holdes varm, evt. hver for sig i ovnen.
Leveren steges i smør til en passende skorpe (hårdhed)
Mørkt rugbrød med smør – ikke Kærgården
Serveres på tallerken med rugbrød, lever, løb og æbler ved siden afEn mørk øl udmærker sig til retten samt en bitter eller en snaps.