Til 4 personer:
8-16 tynde (2-3 mm) skiver skært dyrekød ((uden sener) filet, inderlår eller klump)
2-3 løg
2-3 skiver rå rødbeder pr. person
smør til stegning
salt og peber
1 æg pr. person
½ - 1 skive rugbrød pr. person.
Fremgangsmåde:
Det skiveskårede dyrekød krydderes med salt og peber og stables, skal stå og trække i mindst ½ time.
Løg skives og steges i smør til de er let brune.
Rødbeder skrælles og skives i ca. 3-4 mm. Koges i vand i ca. 5-6 min, eller til de er let møre, herefter tages rødbederne op og afdryppes for vand.
Steg rødbederne i smør ved ikke for høj varme (må ikke blive sprød stegt) til de er møre.
Løg og rødbeder holdes varme i ovn tildækket.
Steg kødet i smør til kødet er gennemstegt ved mellem høj varme.
Smør tåler ikke høj varme.
Kødet holdes varmt i ovn tildækket.
Gør rugbrød klar, 1 hel skive til frokost en ½ skive til forret.
Spejl æggene i smør.
Kom kødet på brødet, løg og æg oven på.
Server rødbederne ved siden af.