Ingredienser til 4 – 8 personer:
1⁄4 Hvidkål (i strimler)
1-2 Gulerod (skrællet og revet)
1 dl Mayonnaise
1⁄2 dl Sukker
3 spsk Eddike (fx æbleeddike)
1 tsk Salt
Fremgangsmåde:
1. Forbered grøntsagerne og bland dem i en stor skål.
2. Bland en dressing af mayonnaise, sukker, eddike og salt og vend den i grøntsagerne.
3. Opbevar den færdige coleslaw på køl før servering
GRØN SALAT
Til 4-8 personer (8 pers. Som tilbehør til en forret)
1/2 iceberg skæres i strimler
1/2 kinakål (uden stok ) skæres i strimler
1 agurk i tern el. i halve skiver.
1/2 bk, rucula. Skæres i mindre stykker.
2-3 tomater som skæres i små både.
Det hele blandes nænsomt sammen.
Brug evt. lidt krydder eddike som dressing i salaten, dette giver en skarp men frisk smag i salaten.
Kartoffelbåde.
Til 4 personer.
6-8 store kartofler. ( vaskes evt. skrubbes fri for jord ).
Lidt olie
Krydderier ( f.eks. provence el. oregano, salt )
Skær kartoflerne i passende størrelse både, og vend bådene i krydderierne og olie.
Vendes over i et fad el. i en bradepande, sættes i ovn ved 180 gr. varm ovn i ca. 40 min. eller til kartoflerne er møre, men stadig har en fasthed. Kartoflerne må ikke blive indtørret.